زلزله در سبد معیشت خانوار؛ آیا کالابرگ خرداد دو برابر می‌شود؟

در حالی که زمزمه‌های تغییر در مبالغ حمایتی دولت به گوش می‌رسد، خبرها از چالش جدی در لایه‌های تصمیم‌گیر دولت برای افزایش مبلغ کالابرگ خردادماه حکایت دارد. رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با تایید این اختلاف نظرها، اعلام کرده است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد افزایش چشمگیر مبلغ کالابرگ را روی میز دولت گذاشته است.

این پیشنهاد که شامل رشد ۴۰ تا ۵۰ درصدی (بیش از ۵۰۰ هزار تومان) نسبت به ارقام فعلی است، با هدف تقویت قدرت خرید دهک‌های پایین جامعه ارائه شده است. با این حال، به نظر می‌رسد سازمان برنامه و بودجه هنوز چراغ سبزی به این طرح نشان نداده و دولت درگیر رسیدن به یک جمع‌بندی نهایی برای تامین منابع مالی این افزایش است.

### چرا وضعیت کالابرگ در هاله‌ای از ابهام است؟

– وزارت کار خواستار افزایش حداقل ۵۰۰ هزار تومانی برای کمک به معیشت دهک‌های کم‌درآمد است.
– سازمان برنامه و بودجه به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای، تاکنون با این افزایش موافقت قطعی نکرده است.
– تصمیم نهایی به سطوح عالی دولت واگذار شده و هنوز هیچ رقم ثابتی به طور رسمی ابلاغ نشده است.

در نهایت، آنچه اکنون به عنوان افزایش ۵۰ درصدی یا دو برابر شدن احتمالی کالابرگ مطرح می‌شود، صرفاً یک پیشنهاد روی میز است. سرپرستان خانوار باید برای اطلاع از واریزی نهایی، منتظر اعلام رسمی دولت در روزهای آتی باشند تا مشخص شود آیا این طرح می‌تواند گرهی از مشکلات معیشتی در خردادماه باز کند یا خیر.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا