واریز معوقات بازنشستگان بالاخره کی انجام می‌شود؟ / جزئیات تازه از احکام جدید تأمین اجتماعی در خرداد ۱۴۰۵

معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی در انتظار واریز؛ احکام جدید به‌زودی صادر می‌شود

در روزهای آغازین خرداد ۱۴۰۵، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی، زمان صدور احکام جدید و پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین و اردیبهشت است؛ موضوعی که برای میلیون‌ها نفر از بازنشستگان، به یک خبر مهم و تعیین‌کننده تبدیل شده است.

طبق اطلاعیه رسمی سازمان تأمین اجتماعی، حقوق فروردین‌ماه بیش از ۵ میلیون بازنشسته و مستمری‌بگیر به‌صورت علی‌الحساب و بر اساس آخرین حکم سال گذشته پرداخت شد. دلیل این موضوع، نهایی‌نشدن بخشنامه مزد ۱۴۰۵ و فراهم‌نبودن شرایط برای تصویب جزئیات افزایش حقوق عنوان شده بود.

این روند در اردیبهشت‌ماه هم ادامه پیدا کرد و حقوق این ماه نیز بدون اعمال افزایش سالانه جدید و مرحله سوم متناسب‌سازی واریز شد؛ به همین دلیل، پرداختی‌های دو ماه ابتدایی سال عملاً علی‌الحساب محسوب می‌شوند.

افزایش حقوق ۱۴۰۵ چقدر است؟

بر اساس تصمیمات اعلام‌شده در نشست ۲۲ اردیبهشت میان سازمان تأمین اجتماعی و نمایندگان کانون عالی بازنشستگان، افزایش حقوق سال ۱۴۰۵ برای حداقل‌بگیران ۶۰ درصد و برای سایر سطوح ۴۵ درصد به‌علاوه مبلغ ثابت ۱۵ میلیون و ۵۸۶ هزار و ۴۷۱ ریال تعیین شده است.

این رقم ثابت چیزی حدود یک میلیون و ۵۵۸ هزار تومان است و قرار است در احکام جدید اعمال شود.

احکام جدید چه زمانی صادر می‌شود؟

طبق اعلام‌های انجام‌شده، سازمان تأمین اجتماعی باید پیشنهاد نهایی خود را در مدت کوتاهی برای تأیید نهایی و ارسال به دولت آماده می‌کرد تا در صورت تصویب، احکام جدید در نیمه نخست خرداد صادر شود.

به همین دلیل، انتظار اصلی بازنشستگان این است که در خردادماه، هم احکام تازه صادر شود و هم حقوق با نرخ جدید محاسبه و پرداخت گردد.

معوقات فروردین و اردیبهشت چه می‌شود؟

یکی از مهم‌ترین بخش‌های این پرونده، مابه‌التفاوت حقوق فروردین و اردیبهشت است. چون حقوق این دو ماه بر اساس احکام سال گذشته پرداخت شده، سازمان تأمین اجتماعی باید اختلاف میان مبلغ قبلی و حقوق جدید را محاسبه و به حساب بازنشستگان واریز کند.

برخی گزارش‌ها احتمال داده‌اند که این معوقات همزمان با حقوق خرداد پرداخت شود، اما هنوز زمان قطعی آن به صدور احکام، تأمین منابع و اطلاعیه رسمی سازمان بستگی دارد.

متناسب‌سازی حقوق هم ادامه دارد

در کنار افزایش سالانه، مرحله سوم متناسب‌سازی حقوق نیز در دستور کار قرار گرفته است. سازمان تأمین اجتماعی پیش‌تر اعلام کرده بود که این مرحله، شامل ۳۰ درصد باقی‌مانده، پس از طی مراحل قانونی، صحت‌سنجی اطلاعات و تأمین منابع اجرا خواهد شد.

مطالبه مهم بازنشستگان: حقوق متناسب با هزینه زندگی

علی‌اصغر بیات، دبیر کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی، پیش‌تر تأکید کرده بود که تعیین حقوق بازنشستگان باید بر اساس مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی و متناسب با هزینه‌های واقعی زندگی انجام شود.

او همچنین صدور احکام جدید، پرداخت معوقات و تعیین تکلیف بیمه تکمیلی و بیمه عمر را از مهم‌ترین مطالبات فوری بازنشستگان دانسته بود.

جمع‌بندی

در حال حاضر، تصویر پرونده حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در خرداد ۱۴۰۵ این‌طور است:

  • احکام جدید در مرحله نهایی‌سازی قرار دارد
  • افزایش حقوق برای حداقل‌بگیران و سایر سطوح مشخص شده
  • مرحله سوم متناسب‌سازی در دستور کار است
  • معوقات فروردین و اردیبهشت باید پس از صدور احکام پرداخت شود

با این حال، تا زمان انتشار اطلاعیه رسمی و قطعی سازمان، باید در مورد تاریخ دقیق واریز معوقات با احتیاط صحبت کرد. آنچه فعلاً قطعی به نظر می‌رسد، اصل بدهی سازمان بابت مابه‌التفاوت دو ماه اول سال است؛ اما زمان پرداخت نهایی، به تکمیل فرآیندهای اداری و مالی در خردادماه بستگی دارد.

برای بازنشستگان، این فقط یک خبر اداری نیست؛ چون هر روز تأخیر، مستقیماً روی معیشت و زندگی روزمره میلیون‌ها خانواده اثر می‌گذارد. به همین دلیل، خرداد ۱۴۰۵ برای مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی ماهی سرنوشت‌ساز است؛ ماهی که باید مشخص کند وعده افزایش حقوق و متناسب‌سازی، چه زمانی در فیش حقوقی و حساب بانکی آن‌ها دیده می‌شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا