، ۱۳ مهر ۱۴۰۵ — ساعت ۱۱:۰۵
اقتصاد

خبر مهم درباره وام بازنشستگان تامین اجتماعی | وام ۱۵۰ میلیونی جعلی از آب درآمد؟

وام بازنشستگان | رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشور با تکذیب خبر پرداخت وام ۱۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی، نسبت به پیامک‌ها و پیام‌های منتشرشده در برخی سامانه‌ها و پیام‌رسان‌ها هشدار داد و از بازنشستگان خواست مراقب کلاهبرداری و سوءاستفاده از اطلاعات شخصی خود باشند.

به گزارش فارس؛ محمد اسدی، رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشور امروز در شبکه خبر با اشاره به انتشار برخی پیام‌ها درباره پرداخت وام ۱۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان گفت: در برخی سامانه‌ها و پیام‌رسان‌ها برای بازنشستگان پیامک‌هایی ارسال می‌شود که در آنها از پرداخت وام ۱۵۰ میلیون تومانی خبر داده شده و از افراد خواسته می‌شود مشخصات خود را ارائه کنند.

 وی با تأکید بر اینکه چنین وامی وجود ندارد، افزود: این نوع موارد عموماً احتمال کلاهبرداری دارد و بازنشستگان باید مراقب باشند.

 اسدی ادامه داد: وام‌هایی که در حال حاضر به بازنشستگان پرداخت می‌شود، شامل وام قرض‌الحسنه ۶۰ میلیون تومانی است و دو فقره تسهیلات اعتباری دیگر نیز در قالب طرح‌های مشخص ارائه می‌شود.

رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشور تصریح کرد: آنچه به عنوان خبر پرداخت وام ۱۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی منتشر شده، صحت ندارد و کذب است؛ بنابراین بازنشستگان باید مراقب باشند خدای ناکرده گرفتار کلاهبرداران نشوند.

 وی درباره سایر تسهیلات نیز توضیح داد: وام قرض‌الحسنه ۶۰ میلیون تومانی یکی از تسهیلات موجود است و دو اعتبار دیگر نیز برای خرید در نظر گرفته شده که بازنشستگان می‌توانند از آنها در چارچوب ضوابط مربوط استفاده کنند.

 اسدی تأکید کرد: بازنشستگان برای دریافت اطلاعات مربوط به تسهیلات، تنها از مسیرهای رسمی اقدام کنند و به پیامک‌ها یا پیام‌هایی که با درخواست ارائه مشخصات و اطلاعات بانکی، وعده پرداخت وام ۱۵۰ میلیون تومانی می‌دهند، اعتماد نکنند.

محمد اسدی، رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشور، در پاسخ به پرسشی درباره افزایش نیاز بازنشستگان به خدمات درمانی در سنین بالاتر گفت: وقتی سن افراد بالا می‌رود و وارد دوران سالمندی می‌شوند، بخش عظیمی از درآمد آنها صرف هزینه‌های درمان می‌شود؛ چراکه به‌صورت طبیعی اتفاقات مختلفی در بدن ایجاد می‌شود که نیاز به درمان دارد.

 وی افزود: متأسفانه مردم در این بخش به‌شدت دچار مشکل هستند و هزینه‌های نگهداری، درمان و جراحی‌ها بسیار بالا رفته و تعرفه‌ها نیز افزایش پیدا کرده است.

 اسدی با انتقاد از برخی تصمیمات شورای عالی بیمه گفت: در شورای عالی بیمه، نماینده بیمه‌شده‌ها حضور ندارد و خود شرکت‌های بیمه در این شورا حضور دارند. گاهی یک تعهد حذف می‌شود و زمانی که آسیب آن دیده می‌شود، مشخص می‌شود کسی نیست که از بیمه‌شده‌ها دفاع کند.

وی ادامه داد: نمونه آن مصوبه‌ای است که شورای عالی بیمه درباره جبران حذف ارز نهاده‌های دامی داشته است. بر اساس این مصوبه، هر فرد بیمه‌شده‌ای که به هر بیماری مبتلا شود و در هر بیمارستانی بستری شود، برای هر شب بستری ۷۰۰ هزار تومان بابت این جبران پرداخت می‌شود؛ مبلغی که مربوط به هزینه‌هایی مانند دارو، غذا و لبنیات بیمار است.

 رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشور گفت: با وجود اینکه این موضوع در شورای عالی بیمه تصویب شده، متأسفانه بیمه‌ها زیر بار پرداخت آن نمی‌روند و هزینه از جیب بیمه‌شده پرداخت می‌شود.

 اسدی افزود: اگر یک بازنشسته ۱۰ شب در بیمارستان بستری باشد و هیچ بیمه پایه یا تکمیلی این هزینه را پوشش ندهد، باید هفت میلیون تومان بابت این بخش پرداخت کند.

 وی در پاسخ به این پرسش که آیا موضوع را پیگیری کرده‌اند، گفت: این موضوع را در بالاترین سطح، یعنی نزد رئیس‌جمهوری، مطرح کرده‌ایم. حدود یک یا دو هفته پیش در مراسمی که با حضور رئیس‌جمهوری برگزار شد، این موضوع را مطرح کردیم و با مسئولان بیمه‌ای تأمین اجتماعی نیز مطالبه‌گری انجام دادیم و گفتیم اگر قرار است این موضوع در شورای عالی بیمه تصویب شده باشد، بیمه‌ها باید آن را پرداخت کنند و نباید بیمار هزینه آن را بپردازد.

 اسدی ادامه داد: در این زمینه پیگیری و مکاتباتی انجام داده‌ایم، اما هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم.

 وی درباره وعده رئیس‌جمهوری برای پیگیری این موضوع گفت: رئیس‌جمهوری در آن جلسه عملیاتی صحبت کرد و قول داد یک کمیته یا کارگروه در این زمینه، با حضور خود ایشان در ریاست‌جمهوری تشکیل شود. این موضوع با سفر نیویورک ایشان همزمان شد و ما منتظر تشکیل این کارگروه هستیم.

رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشور درباره افزایش حقوق بازنشستگان نیز گفت: یکی از بحث‌های ما افزایش حقوق‌هاست. افزایش حقوق از ابتدای سال انجام می‌شود؛ یک کارمند از همان ابتدای سال افزایش حقوق خود را دریافت می‌کند، اما ما به‌عنوان بازنشستگان تأمین اجتماعی، حقوق فروردین را ماه گذشته گرفتیم و معوقه اردیبهشت را هنوز دریافت نکرده‌ایم.

 اسدی افزود: در جلسه‌ای که دیروز با مدیرعامل تأمین اجتماعی داشتیم، امیدواری زیادی ایجاد شد که ان‌شاءالله این معوقه در همین ماه پرداخت شود.

 وی درباره اینکه چرا این مشکل هر سال تکرار می‌شود، گفت: البته یک یا دو سال این موضوع تقریباً خوب بود و به‌موقع انجام شد، اما امسال یکی از علت‌ها بروز جنگ بود که یک‌سری چالش‌ها ایجاد کرد و سازمان تأمین اجتماعی نیز با مشکلات منابع مواجه شد.

 اسدی درباره عواملی که در سال‌های گذشته باعث پرداخت به‌موقع افزایش حقوق شده بود، گفت: یکی از مسائل، عزم مدیران بود و تأمین اجتماعی نیز از قبل برای این موضوع برنامه‌ریزی کرده بود.

 وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان درآمد ـ هزینه‌ای است؛ یعنی حق بیمه‌ها را دریافت می‌کند و باید تعهداتش را انجام دهد. اولین و مهم‌ترین تعهد آن نیز حقوق بازنشستگان است.

رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشور در ادامه درباره مزایای جانبی بازنشستگان گفت: امسال در این زمینه نیز مشکلاتی داشتیم. در جلسات متعددی که با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی داشتیم، هنوز به توافق نرسیده‌ایم که مزایای جانبی افزایش پیدا کند و همان مزایای قبلی که بسیار ناچیز است، همچنان مطرح است.

 اسدی افزود: برای مثال، حق مسکن بازنشستگان ۲۷۰ هزار تومان است. ما حتی اگر می‌خواستیم ۵۰ درصد به آن اضافه کنیم، عدد چندانی نمی‌شد. کمک معیشتی نیز ۶۰۰ هزار تومان بوده و گفته‌اند در نیمه دوم سال شرایط بررسی خواهد شد.

 وی درباره حق عائله‌مندی و اولاد بازنشستگان نیز گفت: این موارد قاعدتاً باید طبق قانون کار یا مشابه کارکنان دولت پرداخت شود، اما این موضوع نیز هنوز به نتیجه نرسیده است.

 اسدی با اشاره به شرایط اقتصادی بازنشستگان گفت: بازنشستگان قشری هستند که در نسل فعلی، در دوران دفاع مقدس همه پای صحنه بودند؛ یا خانواده شهید بودند، یا رزمنده بودند یا در صحنه حضور داشتند. حتی امروز نیز اگر جنگی اتفاق بیفتد، بازنشستگان پای صحنه هستند و در خیابان و مسیرها حضور دارند.

 وی افزود: اما در بحث توجه به آنها، به نظر من مقداری کم‌لطفی می‌شود. حداقل اگر سازمان تأمین اجتماعی با مشکلات مالی مواجه شده، دولت باید تعهدات خود را انجام دهد تا سازمان بتواند به تعهداتش عمل کند.

 رئیس کانون عالی بازنشستگان ادامه داد: اگر پرداختی‌ها به‌موقع انجام نشود، ما نسبت به آینده نیز نگران هستیم. وقتی سن انسان بالا می‌رود، هم هزینه‌های زندگی افزایش پیدا می‌کند و هم روحیه او دیگر به این نیست که از دیگران قرض بگیرد.

اسدی گفت: یک بازنشسته ۶۰ یا ۷۰ ساله آن‌قدر غرور و بزرگی دارد که نرود در سوپرمارکت بگوید سر برج پول می‌آورم و حسابم را پرداخت می‌کنم. اعضای خانواده نیز از او توقع دارند؛ مثلاً فرزندش می‌خواهد ماشینش را عوض کند، ازدواج کند یا تغییری در زندگی خود ایجاد کند و از پدر انتظار کمک دارد.

 وی افزود: این افراد مجبور می‌شوند تسهیلات بگیرند و شرایطی ایجاد کنند که هزینه‌های زندگی را تأمین کنند. هزینه زندگی بازنشستگان به‌مراتب بیشتر از هزینه زندگی جوانان شاغل است، در حالی که درآمد آنها محدودتر و کمتر شده است.

 اسدی در پاسخ به پرسشی درباره شرایط دریافت تسهیلات برای بازنشستگان گفت: همان‌طور که عرض کردم، تسهیلاتی که داریم همین مواردی است که شمردیم. همه بازنشسته‌ها نیز از خریدهای اقساطی استفاده کرده‌اند و بخشی از حقوق آنها در این بخش صرف می‌شود.

 وی ادامه داد: یک بخش تسهیلات بانکی نیز وجود دارد؛ برای مثال بانک رفاه تسهیلات مبتنی بر معدل حساب دارد، اما قطعاً تعداد محدودی از بازنشستگان می‌توانند از آن استفاده کنند.

رئیس کانون عالی بازنشستگان درباره تعداد بازنشستگان فاقد مسکن شخصی گفت: آمار دقیق نداریم، اما به جرئت می‌توانم بگویم حدود ۳۰ درصد بازنشستگان مسکن ندارند.

 وی درباره ضرورت حمایت از بازنشستگان در حوزه مسکن گفت: کشور ما وارد سن سالمندی شده و واقعاً باید توجه ویژه‌ای به این موضوع شود.

 اسدی افزود: اسباب‌کشی برای جوان کار ساده‌ای است، اما اینکه صاحبخانه به یک بازنشسته بگوید خانه را تخلیه کن، برای او بسیار سخت و ناراحت‌کننده است.

 وی ادامه داد: اگر مانند طرح مسکن ملی و طرح‌های مشابه، به این افراد نیز توجه شود، قطعاً توان آن را دارند که با کمک و تسهیلات، مسکن تهیه کنند و از وضعیت مستأجری خارج شوند.

 اسدی گفت: بازنشستگان کم و زیاد می‌توانند بخشی از هزینه را تأمین کنند، اما نگاه حمایتی باید وجود داشته باشد. اکنون در دولت‌مردان، تا آنجا که دیده‌ام، تمرکز بیشتر روی جوانان است و این موضوع برای بازنشستگان مقداری کم‌رنگ شده است.

 رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشور در پایان درباره برنامه‌های حمایتی برای بازنشستگان در حوزه‌های مختلف گفت: در حوزه گردشگری، سازمان تأمین اجتماعی با مشارکت مجموعه‌های مربوط، در سال‌های گذشته تا امسال طرحی به نام «کرامت رضوی» داشته است.

وی افزود: در این طرح، بازنشستگان به‌صورت رایگان و بر اساس قرعه یا ثبت‌نام و اولویت‌بندی به مشهد اعزام می‌شدند و افرادی که حقوق حداقلی داشتند نیز به‌صورت رایگان از این امکان استفاده می‌کردند.

 اسدی ادامه داد: امسال این طرح به دلیل جنگ متوقف شد، اما اکنون بنا داریم اگر امکانش فراهم شود، دوباره آن را آغاز کنیم و مصوبات و مراحل آن در حال طی شدن است.

 وی همچنین گفت: در بحث ایران‌گردی و جهان‌گردی نیز مجموعه‌ای وجود دارد که ۵۰ درصد آن متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است و حدود ۶۰ هتل در سراسر کشور دارد.

 اسدی افزود: توافق‌نامه‌ای با این مجموعه انجام شده است تا در صورت امکان، بازنشستگان بتوانند از خدمات این هتل‌ها با تخفیف ویژه استفاده کنند.

منبع: فردانیوز

آخرین خبرها

مطالب مرتبط